Тим Гайсер спечели първия си подиум за сезона на трасето в Агуеда, Португалия, където се състоя поредният кръг от световния шампионат по мотокрос. Това е първи подиум и за тима на Honda. Гайсер бе трети и пети с Honda CRF450RW.

Пилотът се представи отлично при старта, като се изстреля напред и влезе с мотоциклета си на втора позиция в първия завой. Младият словенец се бори усърдно в челния пакет в първия манш на надпреварата в MXGP и поддържаше отлично темпо, но на предпоследната обиколка многократният световен шампион Антонио Кайроли атакува и излезе втори,  а Гайсер финала пресече трети.

В момента на старта на втория ден Гайсер бе на ръба на катастрофата в завой 2, след като отвори по-широко кривата и това му коства няколко позиции. Бившият световен шампион бързо се върна на 5-о място, което му помогна да спечели първия подиум за годината.

След това състезание отборът се връща в италианската си база, преди да замине за MXGP на Русия. Стартът там е на 1 май, на брега на Черно море, на трасето Орльонок.

КАСКА NOLAN GT KALAHARI N-COM >>

 

Сподели