Доста труден се вторият етап от TrialGP в Андора за екипа на Repsol Honda и най-вече за звездата на тима Тони Боу. На трасето в Сан Хулиа де Лория в два поредни дни се състояха четвъртият и петият кръг от световния шампионат. Лидерът в класирането, Тони Боу, спечели в първия ден и стана 3-и във втория, но запази челното си място.
В четвъртия кръг на TrialGP Боу измъкна победата с най-малката разлика. Ездачът на Repsol Honda получи 46 точки, колкото и втория в класирането – Адам Рага.
Нивото на трудност на дванадесетте участъка бе високо. Трасето беше изпълнено с много тежки отсечки. В допълнение, няколко ездачи бяха допълнително наказани за превишаване на максималните срокове за преминаване.
Тони Боу се бори с дългогодишния си съперник Адам Рага за триумфа през двете обиколки на трасето в Андора. Боу и Рага непрекъснато си разменяха местата в челото, но в крайна сметка Боу бе този, който спечели, въпреки еднаквия брой на точките (46 т.). Факторът за класиране на първо място се оказа общото време, необходимо за завършване на маршрута. Боу беше по-бърз само с една минута аванс. Така испанецът дръпна с 13 т. предимство в общото класиране.
Другият пилот на Repsol Honda – японецът ветеран Такахиса Фуджинами – стартира в своето 350-о състезание от световния шампионат. „Фуджигас“ трябваше да се задоволи с 8-о място.


Ден по-късно Тони Боу завърши тежката TrialGP в Андора на трето място. Второто изпитание се оказа трудна задача за състезателите на Repsol Honda.
В Андора състезанието е винаги изтощително. То поставя и огромни предизвикателства към мотора поради голямата надморска височина на участъците и високите температури.
По трасето в Сан Хулиа де Лория Тони Боу направи тежка борба в двете обиколки. Непосредствено след втората част той вдигна темпото, но допусна няколко грешки, които в крайна сметка му струваха лидерството и му отнеха потенциална десета победа в Андора. Състезателят на Repsol Honda трябваше да се задоволи с третото място в крайна сметка, но запазва преднина от 8 т. в класирането на шампионата пред преследвача Адам Рага, спечелил втория старт.
Фуджинами не успя да подобри представянето си от първия ден и пак финишира на осмо място. Резултатът бе, че японецът слезе с една позиция в общото класиране – 5-и.
Отборът на Repsol Honda ще има кратка почивка тази седмица, преди предстоящото шесто изпитание на световното първенство. То ще бъде този уикенд в Каор, Франция.

Сподели