Братята Марк и Алекс Маркес успяха да се върнат на трасето, но с кросов мотоциклет. Това стана тази седмица и е за първи път от над два месеца пауза заради пандемията от коронавирус.

След като светът започва да се отваря отново, екипът на Repsol Honda също постепенно влезе в ритъм. Братята Марк и Алекс Маркес премине към обикновените си тренировъчни занимания. Те следват всички насоки и препоръки за безопасност на правителството и здравните експерти. Двамата шампиони от Сервера се завърнаха да карат мотоциклети на открито през май.

Сега, след като не са карали мотоциклет от 11 март, двамата рестартираха двигателите. Те се насладиха на усещането, което само карането може на мотор може да даде. Братята излязоха на трасето „Ел Боскет“ в Понтс във вторник, 19 май. Марк и Алекс ще продължат да тренират. Те ще променят методиката си в съответствие с правителствените съвети. Двамата с нетърпение очакват завръщането на на пистата в MotoGP заедно с целия екип на Repsol Honda.

Марк Маркес: „След два месеца, честно казано, беше малко странно в началото да се върна на мотора за първите обиколки. Но скоро се почувствах по-добре, тъй като всички мускули и ум започнаха отново да възпроизвеждат всичко. Беше наистина е хубаво да можеш да се върнеш на мотора. Това е усещане, което не можеш да намериш никъде другаде. Стъпка по стъпка се приближаваме към нормалния живот и това е най-важният момент “

Алекс Маркес: „Страхотно е да можеш да се върнеш към по-нормални тренировки. Беше истинско удоволствие да се върнеш към трасето за мотокрос. Когато нещо подобно е твоята страст, ти винаги го харесваш много. Беше специално да карам, да разбера колко е липсвал мотора в живота ми. Поне за малко всичко беше както обикновено.  За съжаление светът все още не е нормален. Ние като мотоциклетисти, както и всички останали, трябва да продължим да се адаптираме и правим най-доброто в тази ситуация. Дано да имаме повече дни като днес.“

Сподели