Звездата на отбора на Repsol Honda по триал Тони Боу, започна триумфално 2020 г. Той постигна 65-ата победа в кариерата в дисциплината в зала X-Trial. Победата си Боу спечели в третия кръг от световния шампионат X-Trial в унгарската столица Будапеща.

Зрителите в Ласло Пап Арена в Будапеща бяха свидетели на вълнуващо състезание, в което главния герой бе пилота на Repsol Honda Тони Боу. Той триумфира в откриващия квалификационен кръг, за да попадне директно във втората нокаут фаза. Шампионът се представи значително по-добре от останалите седем състезатели в предварителната фаза от пет секции. Във фазата на нокаут, Боу отново се справи по-добре от противниците Габриел Марчели и Хайме Бусто. Направо си спечели място на Големия финал срещу Адам Рага.

Боу и Рага отново пак демонстрираха умения за езда от най-високо ниво. Те направиха финала в шест секции, като завършиха с равен брой точки. Секцията „Изпълнение“ не успя да определи победителя. Двамата мотоциклетисти пак бяха с изранени сили. В крайна сметка за победител бе определен Боу, тъй като резултатът му бе по-добър във втория кръг. Тони имаше там 20 т., а Рага – 15.

Това беше страхотен финал на невероятно напрегнато състезание. Триумфът в Будапеща бе не само 65-ата победа в кариерата за аса от Repsol Honda. Това допълнително затвърждава позицията на Боу в общото класиране. Сега той е с 15 точки аванс пред Адам Рага.

Четвъртият кръг на световното първенство по X-Trial е в неделя на 2 февруари в Палау Сан Жорди в Барселона.

Сподели