За трети път в своята супер успешна кариера, пилотът на Team HRC Тим Гайсер печели MXGP на Латвия на борда на своят мотоциклет Honda CRF450RW.

В два много различни манша, дължащи се на метеорологичните условия, № 243 остана стабилен и последователен. И в двете състезания той постигна втори места, стъпи най-високо на стълбичката за състезанието в Кегумс и удвои точките за лидерството си в MXGP.

Пясъчното трасе Кегумс винаги е доста сложно за ездачите, а мекият горен слой прави трасето още по-трудно, докато се стигне до здрава основа. Гайсер обаче показа, че е готов за всички условия. Квалификациите се проведоха при ярко слънце и след като миналата седмица в Ломел получи първа позиция, той го подкрепи с второ време този уикенд. Това му даде възможност да тръгне добре на бариерата и да се справи с първия завой. Точно това направи и в двете състезания, пресичайки линията на холшота на  5 -то място на всеки манш.

В първия времето остана слънчево и след добрия му старт няколко бързи подавания преместиха словенеца на втора позиция. Въпреки доброто темпо, той не успя да догони лидера. Така трябваше да се задоволи със солидното второ място. Тим беше  сигурен, че във втория манш ще има по-добър шанс.

Около 30 минути преди втория старт,  дъждът започна да вали и не спря, докато не се развя карираният флаг. Той даде на пилотите малко по -сложни условия на Кегумс, отколкото са свикнали. За пореден път обаче Гайсер преодоля първия завой на добра позиция и докато тези отпред направиха ранни грешки, той остана стабилен. Премина на трето място и притисна водещото дуо. Докато обиколките вървяха, състезателят на Honda остана на трето място. Това като цяло би го задоволило. В последната обиколка пилотът пред него направи грешка,. Така даде на Гайсер още две точки, които му бяха достатъчни да стъпи най-високо на подиума.

Това беше фантастичен момент за Тим и всички в Team HRC. Беше награда за цялата упорита работа, която вече са положили през този сезон. Това беше и добра увереност, с която екипът влиза в мини-лятната почивка. Следващият кръг е двоен – в Турция на 5 и 8 септември. Гайсер спечели три от седемте кръга досега и е с 13 точки преднина на върха на световното първенство MXGP.

Сподели