Тим Гайзер от екипа на HRC постигна най-добрия си резултат откакто е лидер в шампионата. Той стана първи и втори в двата манша и спечели MXGP на Европа.

Състезанието бе трето поредно на пясъчното трасе в Мантова. Словенецът се измъкна добре при старта от групата пилоти. След това бе в челото като така не само спечели победата, но и задържа Червения плакет за лидера в класирането, като преднината му е вече 10 точки.

Съотборникът му Мич Еванс също постигна своите най-добри резултати за годината. Той се класира 4-и и 8-и в двата манша, като стана 5-и за кръга. Сега е на крачка от влизането в топ 10 в клас MXGP.

За Гайсер  беше нужна много упорита работа да стъпи на върха на подиума. Това бе най-малкото, което пилотът на Honda CRF450RW заслужава, след седемте си спечелени манша в 10-те кръга досега. Сега добави още една победа, след като постигна отлична скорост и контролираше първото състезание на бързото трасе в Мантова.

Във втората надпревара пилотът на Honda се приближи много втората победа. Той завърши само на 2,6 сек. след победителя Кайроли. Тим допусна малка грешка в средата на състезанието, заради която загуби позиция. Гайсер води с 11 точки преднина в световното първенство в MXGP за 2020 г.

Мич Еванс също тръгва към следващия кръг в Испания с вяра, че може да се бори в предната част на колоната. То се придвижи до четвърто място в първия манш. Това е трети път, когато той завърши четвърти тази година. Това е потвърждение, че австралиецът в своята дебютна година може да се бори за подиуми. Осмото място във втория манш бе точно това, към което той се стремеше. Все пак той стана 5-и за кръга и изравни постижението си и първия старт за сезона във Великобритания, през март.

Сега екипът HRC се отправя към испанската столица Мадрид за новото трасе в близост до търговския комплекс Ксанаду-Аройомолинос. Досега това трасе не е използвано, но се твърди, че е  на твърд терен. Това отговаря на предпочитанията на дуото на Honda. Те имат само няколко дни, за да се подготвят за състезанието в неделя, 11 октомври.

Сподели