Рали Дакар 2019 бе представено в каталунската столица Барселона, в хотел „Мирамар“. Доста нетърпеливият екип Monster Energy Honda също не пропусна това събитие, тъй като седалището на състезателния тим в последните три години е в Honda Motor Europe Испания, в базата на Montesa-Honda. Мотоциклетът Honda CRF450 RALLY също бе изложен в градините на престижния хотел, разположен на един от хълмовете с изглед към Барселона.
Вълнуващото състезание, което всяка година събира стотици мотоциклетисти в епичното предизвикателство, бе представено от организаторите ASO и от Виктор Алварес, отговорен за връзките със състезателите. До началото на състезанието, което ще огласи с двигателите на машини столицата на Перу – Лима остават 6 месеца. Представянето очерта основните характеристики на надпреварата.
Перу е единствената страна, през която ще премине Дакар 2019. Така че няма да се пресичат граници, но ще има разнообразни типове терени, които ще се срещат по пътя на колоната. Виктор Алварес заяви, че това няма да са само пясъци и дюни. Миналата година ралито се оказа едно от най-трудните в досегашната 40-годишна история на състезанието. За 2019 г. ралито ще бъде пустинен тур в Перу от 10 етапа, като ще има и един ден почивка. Надпреварата включва терени, които още не са преминавани, маратонски етапи, стартове на мотоциклетите в стил мотокрос (на една редица) и специални етапи само за мотоциклети.

Honda е готова за Дакар
https://motorcycles.honda.bg/wp-content/uploads/sites/4/2018/06/dakar-3.jpg
Първата част от ралито ще бъде задължителната административна и техническа проверка. Когато тя приключи ще има официалното откриване на стартовата рампа на 6 януари в перуанската столица Лима. Основната надпревара стартира на следващия ден на 7 януари със спора за първия етап на ралито. 2019 Дакар ще приключи на 17 януари.

Сподели