Адриен ван Беверен с Honda CRF 450 Rally спечели петия етап от рали Дакар 2023 при мотоциклетистите. Това е първата му победа като пилот на Monster Energy Honda. Той успя да победи своя съотборник Хосе Игнасио Корнехо, който финишира само на 13 секунди. Има промяна и в генералното класиране, където лидер вече е Скалър Хоус.

Етапът бе изцяло от пясък и дюни. През втората половина на дистанцията от 425 км, спорът за лидерството беше между Ван Беверен и Корнехо. Двамата направиха епична битка и в последните километри французинът се оказа по-бърз. Той успя да надбяга чилиеца, макар и с 13 секунди. Двамата направиха епична битка.

Трети в етапа е американецът Мейсън Клайн на 5:13 мин. зад победителя. Четвърти стана Матиас Валкнер  на 7:30 мин. На 10-о място е третият пилот на Honda Пабло Кинтанила.

Във временното класиране Ван Беверен излезе на 5-о място на 4:22 ми. От новия лидер Хоус.  След него са двама пилоти на Honda – победителят от 4-ия етап, частникът Жоан Бареда на 4:52 мин. и Кинтанила на 9:55 мин. Девети е Корнехо на 17:32 мин. от лидера.

Сподели