Пилотът на Monster Energy Honda – Хосе Игнасио „Начо“ Корнехо буквално прелетя през 4-ия специален етап от Ал-Саламия до Ал-Хофуф – 299 км от общо 631 км. Чилиецът постигна най-доброто време с достатъчна преднина, за да не бъде изпреварен от Кевин Бенавидес поради неговите бонуси от 3:42 мин. Така Начо Корнехо вече е новият лидер в надпреварата, като изпревари Рос Бранч с 1:15 мин.

Това е осмата етапна победа на чилиеца в Дакар и втората за тази година. Корнехо записа най-доброто време след 263 км в последната междинна точка преди финала. Чилиецът задържа лидерството си до края,  като зад него  бе съотборникът му Рики Брабек. Американецът имаше бонус от 1:01 мин., но не бе достатъчно да вземе победата от ръцете на най-бързия с Honda – Корнехо.

Трети в етапа стана Кевин Бенавидес, на 3:18 мин. след победителя. Той бе обявен за победител вчера, но нямаше бонуси и загуби битката с Брабек

Рос Бранч достигна финалната линия на специалния етап с усукано кормило на своя мотоциклет. Пилотът от Ботсвана загуби 4:26 мин., а с това и първото място в генералното класиране от Начо Корнехо. Сега Бранч е втори на 1:15 мин.

Пети финишира друг пилот на Honda – Адриен ван Беверен. Французинът в началото поддържаше добро темпо, но после изостана.

Сподели