Ван Беверен – крал на дюните, Брабек е новият лидер!

Етап 6 от рали Дакар 2024 приключи с триумф за Honda. За първи път той включваше 48-часов маратон, а с него дойде и нов победител за изданието през 2024 г.: Адриен Ван Беверен.

Французинът, който се състезава за екипа на Monster Energy Honda, беше първият, завършил дългия етап – 209 км връзка, с 626 км специални – за 7.57:29 часа. Това е първа победа на французина тази година и общо 4-а в Дакар  досега. Ван Беверен бе на  4:13 мин. пред Тоби Прайс, който направи своя дебют на подиума в настоящото издание на състезанието.

Също на подиума беше Рики Брабек с Honda, който пресече финалната линия 3-и, на 5:02 мин. след съотборника си. Брабек бе на второ място малко преди края, но Прайс го изпревари.

Така през почивния ден утре,  при мотоциклетистите има нов лидер – Рики Брабек с Honda, който спечели победата в ралито през 2020 г. Американецът води в състезанието с 51 сек. пред Рос Бранч, а Ван Беверен „скача“ на трето място, на 9:21 мин. Четвърти е отново пилот на Monster Energy Honda – Начо Корнехо на 14:14 мин.

Сподели