Рали Рейд Португалия започна и екипът на Monster Energy Honda удари мощен удар още в първия ден. С наелектризиращ пролог и два предизвикателни специални етапа, пилотите на Honda демонстрираха своите умения на португалските писти. Екшънът започна в град Грандола, а талантливият ездач от Валенсия, Тоша Шарейна, поведе, покорявайки пролога с време от 3:29 мин. Конкуренцията обаче беше ожесточена, като французинът Адриен Ван Беверен го следваше плътно, само на 2 секунди. Въпреки че Шарейна и Ван Беверен си осигуриха първите две позиции, Пабло Кинтанила и Скайлър Хоус също се задържаха на трудния терен, заемайки съответно 9-то и 14-то място в пролога.

След 31 км връзка, ездачите се прегрупираха в Сантяго до Касем, за да се справят с първия специален етап за деня – 100-километров тест за издръжливост. След победата на Тоша в пролога, той затвърди лидерската си позиция през целия ден, показвайки изключително представяне. Придружавайки брилянтното представяне на Шаерйна, американецът Скайлър Хоус показа, че е на страхотно ниво на терен, с който не е свикнал. Въпреки че пътищата в Португалия не са по вкуса му, той успя да си осигури 3-о място в генералното класиране.

Пабло Кинтанила от своя страна показа много солидно ниво, въпреки че претърпя падане на 80-ия километър. Отърва се само с уплаха и успя да завърши на 5-то място. Наказание в последната минута обаче повлия на позициите, измествайки Адриен Ван Беверен на 14-о място след страхотен пролог.

Докато екипът на Monster Energy Honda се подготвя да се справи със следващите етапи на ралито, не можем да пренебрегнем невероятната енергия и подкрепата на португалските фенове. От финалните линии до най-отдалечените етапи, местните фенове неуморно аплодираха състезателите по време това вълнуващо състезание. С четири етапа до края, Рали Рейд Португалия обещава незабравим спектакъл, а екипът на Monster Energy Honda е решен да остави своя отпечатък на всеки километър.

Сподели