Екипът на Repsol Honda представи официално мотора си за новия сезон с новата цветова схема.  Японският тим вдигна покривалото на RC213V на специална церемония в Джакарта, Индонезия, като на нея присъстваха пилотите Марк Маркес и Дани Педроса, както и новият тим шеф Алберто Пуч. С RC213V за 2018 г., тимът ще защитава трите корони за пилоти, отбори и конструктори от миналата година.

Машината за 2018 г. вече показа сериозна скорост на тестовете, като досега Маркес и Педроса бяха най-бързи в два от дните на пистата Чанг в Бурирам. Постижението на Педроса бе и най-доброто за всички дни изпитания. В първия ден пък най-бърз бе Кал Кръчлоу с LCR Honda. Маркес заяви, че целта му е тази година да спечели 5-а титла в MotoGP, след като миналия сезон грабна короната след битка с Андреа Довицизо. Педроса от своя стана се надява на по-силен сезон спрямо миналия, в който спечели 2 победи и завърши 4-и в крайното класиране.

Днешното представяне беше четвъртото по ред, което бе в Джакарта и отново беше насочено към присъствието на Honda и на MotoGP на могъщия индонезийски пазар. Познатите цветове на Repsol Honda изглеждаха непроменени. Миналата година Маркес спечели четвъртата си титла в MotoGP от пет сезона. Той каза: „За мен е истинско удоволствие отново да бъда в Индонезия за нашето представяне. Това е важна страна за Honda и MotoGP. Ние сме били в Джакарта много пъти, така че вече всичко ми се струва много познато. Има много фенове, които ни карат да се чувстваме добре дошли и ние усещаме подкрепата им. Вече направихме два теста през тази зима и те преминаха доста добре. Ще работим усилено в и на последните изпитания в Катар, за да бъдем готови за новия сезон, за да зарадваме нашите фенове тук и по света.“

Тимът Repsol Honda
Тимът Repsol Honda

Педроса бе вторият най-бърз, след Хорхе Лоренцо в първия тест на Сепанг и най-бърз на новата писта в Тайланд. Той каза: „Когато виждам колко много хора в Джакарта обичат MotoGP, е лесно да разберем защо представяме отбора отново тук. От гледна точка на мотоциклетен пилот е страхотно да видя, че феновете се наслаждават на нашия спорт толкова много, и да споделяме собствената си страст. Имахме много добро посрещане само преди няколко дни в Тайланд, където направихме положителен тест. Досега всичко изглежда е достатъчно добре, макар че ще разберем със сигурност къде сме, когато сме в Катар, където условията ще бъдат съвсем различни. Горд съм да започна още един сезон с екипа на Repsol Honda и съм готов да дам 100%, за да се опитам да се боря за върха.“

Последните предсезонни тестове на тимовете от MotoGP ще бъдат на 1-3 март в Катар, а първото състезание е на същото трасе на 18 март.

Сподели