Едно от най-дългите и успешни партньорства в мотоспорта – между испанската енергийна компания Repsol и японския производител на мотоциклети Honda, продължава още две години.

Малцина биха могли да си представят, че през 1995 г. ще се родят най-разпознаваемите цветове в световното първенство на MotoGP.  А също, че ще постигнат ненадминат успех след повече от 25 години по-късно със 180 победи във висшия клас и 15 световни титли при пилотите. Така екипът на Repsol Honda се утвърди като еталон в мотоциклетната Гран при.

Повече от половината от световните титли в кралския клас, спечелени от 1995 г. насам, са отишли ​​в отбора на Repsol Honda. Освен това, сътрудничеството между Repsol и Honda донесе 10 титли при тимовете, след създаването на наградата през 2002 г. Рекорд от 180 победи и 447 подиума в класовете 500 куб. см и MotoGP е ненадминат.

Има тясна работна връзка между технологичния център на Repsol, който се намира в Мостолес (Испания) и лабораториите на HRC в Сайтама (Япония). Така  се получи печелившата формула, базирана на мотоциклета, пилота, горивата и смазочните материали.

Това дългосрочно сътрудничество е пример за трайно сътрудничество между две глобални компании, които се стремят да преодолеят предизвикателствата и се стремят към върхови постижения. Repsol и Honda успяха да се възползват максимално от своите силни страни, за да постигнат печелившата комбинация, стояща в основата на успехите на пистата.

Сподели