Със 7 победи от 7 старта, Тони Боу завърши световния шампионат на триал за 2019 г. Пилотът на Repsol Honda спечели Гран при на Испания в дисциплината на трасето в Сюдад депортива на Ла Нусия. В същото състезание другият пилот на тима стана 3-и и стъпи на подиума.

Последното състезание по триал от сезона не беше никак лесен.  Стръмните райони и малкото време за първата обиколка се оказаха пречка за ездачите. Шампионът Тони Боу завърши деня, като натрупа най-малко наказателни точки. Така той постигна 14-та поредна победа в световното първенство и 112-та в елитната надпревара. Той си осигури титлата на предишния кръг във Франция. Това не попречи на пилота да бъде в блестяща форма и да спечели всички състезания през този сезон.

Такахиса Фуджинами – неговият съотборник положи доста усилия. Той достигна трудно до 3-ото място в Ла Нусия. Той имаше трудна първа обиколка, като се бореше с високите рампи в отделните секции. Във втората обаче Фуджинами се осигури 3-ото място. Така „Фуджигас“ завърши шампионата на 3-а позиция.

Следващият старт за екипа на Repsol Honda е тази седмица в Ибиса, където ще бъде Триалът на нациите, където Боу и Фуджинами ще представляват своите страни.

Сподели