Две страхотни победи постигнаха пилотите на екипа на Repsol Honda в началото на световния шампионат по триал. Първенството на планетата започна с два старта в италианския град Толмецо.  Световният шампион Тони Боу спечели първото състезание от Гран при на Италия, а съотборникът му Такахиса Фуджинами триумфира на следващия ден във втория кръг от шампионата.

Само преди пет седмици Тони Боу беше на носилка в очакване да бъде опериран от фрактура на фибулата на левия крак. В първия старт от сезона Боу се завърна в състезанието, завършвайки на най-високата стъпало на подиума, след като взе победата при „вдигането на завесата“ на световния шампионат 2021 Г. в Италия.

Без да се е подготвил или тренирал, както го е правил в предишни години, пилотът на Repsol Honda успя да издържи първия състезателен ден в Толмецо. Въпреки че изпита известен дискомфорт във втората обиколка на дванадесетте секции,  Боу продължи, за да вземе победата само с една точка пред съперника Адам Рага.

Японският му съотборник Такахиса Фуджинами по трудно се приспособи към ритъма на изпитанието. Допусна няколко грешки през първата обиколка, но в следващите две обиколки показваше признаци на подобрение. Така сезонът му започна със седмо място.

Японецът Фуджинами обаче още не бе казал последната си дума. На 41 години, ветеранът пилот спечели победата на втория ден от италианската TrialGP. Тони Боу бе негов подгласник.- Така запази лидерството си в общото класиране след началото на световното първенство.

Изминаха пет години от последната победа на Такахиса Фуджинами в Лурд, Франция, през юли 2016 г. Във втория кръг японският пилот на Repsol Honda се завърна на най-високото стъпало на подиума. Така той взе победа номер 34 в световния шампионат на открито.

Повишените температури отбелязаха втория ден от изпитанието в Толмецо. Те предизвикаха хаос сред ездачите в по-техническите секции. Ездачът на Repsol Honda Фуджинамие постепенно се подобряваше през целия ден. Той успя да преодолее много от по-тежките секции, взимайки само четири марки в изключителната си втора обиколка. Така спечели и окончателната победа. С този превъзходен резултат „Фуджигас“ сега държи трето място в общото класиране, на осем точки зад лидера и съотборник Тони Бу.

Въпреки че започна деня малко по-зле заради умората и болките след огромното усилие за победа в първия ден, във втория Тони Боу за пореден път се представи добре. Успя да завърши на отличната втора позиция. Пилотът на Repsol Honda напуска Италия  като лидер в световното първенство с победа и второ място.

Следващият старт от световното първенство в TrialGP ще бъде еднодневен в Шарада, Франция, на 3 юли.

Сподели