Пилотът на Monster Energy Honda Хуан Бареда спечели страхотна победа в първия истински етап от Мержуга Рали. Той е новият лидер в надпреварата на териротирята на Мароко.

След като съотборникът на Бареда в Monster Energy Honda – Кевин Бенавидес спечели пролога, испанецът триумфира във втория състезателен етап. Бареда направи страхотно каране и поддържаше висока скорост по 200-километровия доста труден етап. Той премина разстоянието без проблеми. Организаторите на ралито бяха заложили няколко навигационни капана, които затрудниха конкурентите, но не и Бареда. Той премина етапа за 3.15:58 ч., следван на 8:03 мин. от Франко Каими, а трети за деня стана третият пилот на Monster Energy Honda Рики Брабек на 11:25 мин. Така Бареда е новият лидер в състезанието, на 7:36 мин. пред Каими.

Брабек, който стана втори е трети в генералното класиране. С отличен резултат завършиха Кевин Бенавидес и Хосе Игнасио Корнехо. Те станаха съответно 5-и и 8-и. В генералното класиране аржентинецът е 4-и, а Корнехо – 8-и.  Пауло Гонсалвеш допусна навигационна грешка и изостана на 16-о място.

ШЛЕМ NOLAN 53 SMART >>

 

Сподели