Екипът по мотокрос на HRC отново ще представи трима състезатели, когато те атакуват към победите и титлите за световно първенство MXGP и MX2 за 2019 г. Заводски пилоти на Honda през този сезон са Тим Гайсер (MXGP), Брайън Богерс (MXGP) и Калвин Влаендерен (MX2). Това са тримата състезатели на Honda, които ще застанат на старт в първия кръг от шампионата на 3 март в Аржентина.

Словенският двукратен световен шампион Тим Гайсер завърши сезон 2018 с много позиции на подиумите и се надява да продължи тази добра форма, когато кампанията за 2019 г. започне във Вила Ла Ангостура, където спечели през 2017 г. и двата манша. С финал сред тримата най-бързи в последните четири старта Гайсер търси още по-добри резултати, като стремежът му е да си върне обратно короната във висшия клас на мотокроса MXGP. Той спечели титлата с Honda CRF450RW през 2016 г.
След като получи контузия през з 2018 г., Брайън Богерс се надява да остави всичко това зад гърба си и да се съсредоточи върху успешната кампания тази година с екипа на HRC. Младият холандски ездач завърши само едно състезание в дебютния си сезон в клас MXGP, но след сериозната подготовка тази зима той е готов да покаже това, на което наистина е способен.
Калвин Вландерен се завръща на неговата Honda CRF250RW и ще „хвърли ръкавицата“ на най-добрите състезатели в света в шампионата на клас MX2. След като стана 6-и миналата година, Вландерен ще търси възможност за по-предно класиране през 2019 г. и ще добави нови успехи към първата си победа, постигната в MXGP на Индонезия през миналата година. Той също ще се надява да подобри резултатите си в 9-те топ 3 финала в маншовете и 5-те си подиума в изключително конкурентния 250-кубиков клас.

Световното първенство по мотокрос тази година ще започне във Вила Ла Ангостура, Аржентина на 2-3 март.

Сподели