Тони Боу от екипа на Repsol Honda е отново световен шампион по X-Trial. Отмяната на предпоследния кръг от календара за 2020 г. във Винер Нойщад, Австрия, донесе новата титла за Боу. Състезанието бе отменено поради епидемията от коронавирус. Това математически прави пилота шампион. Така звездата на Repsol Honda взе 14-ата си световна титла на X-Trial и 27-а общо в зала и на открито.

Мерките за ограничаване на Covid-19, коронавирус, прилагани от различни европейски страни, включително Италия, Франция и наскоро от Австрия. Това  бе причина да се отменят различни събития. Например предвиденото за 21 април във Винер Нойщад.

Стартът в Австрия трябваше да е предпоследен от сериите на X-Trial. Тони Боу води със 100 точки, с 25 повече от втория в класирането съперник Адам Рага. Това го прави автоматично световен шампион

От 2007 г. мотоциклетистът на Repsol Honda никога не е пропускал да спечели титлата. Тя е 14-а за Боу в зала и 27-а общо. До момента той спечели и петте кръга в световния X-Trial шампионат – Ла Реюниън, Рен, Будапеща, Барселона и Билбао.

Независимо дали ще се състои последния кръг, предвиден да Андора ла Вела (Андора) на 25 април, Боу ще празнува като шампион.

Сподели