Пилотът на Repsol Honda Тони Боу спечели първия кръг от световния шампионат на ФИМ по X-Trial (триал в зала). Боу триумфира на състезанието на остров Роюнион в Индийския океан.

Асът на Repsol Honda отново показа превъзходната си форма.  Публиката беше препълнила зала Стад Жан Имвола за първия кръг от новия сезон. Зрителите станаха свидетели на невероятното изпълнение от Боу в столицата на Реюнинон – Сен Дени. Така многократният носител на короната вече е лидер и в класирането на шампионата през 2020 г.

В първата квалификационна фаза, състезателите трябваше да преодолеят пет секции. Боу търсеше път да изпревари своите шестима конкуренти в изпитанията. Във втората фаза, само победителят от всяка група се класира за финала. Шампионът отново заби убедително първото място с едва шест наказателни точки. На финала, срещу един от най-трудните си съперници Адам Рага, Боу взе 10 точки в сравнение с 16, събрани от Рага.

Repsol Honda и Тони Боу ще имат малко почивка, тъй като през следващия уикенд се очаква второто състезание за сезона във френския град Рен.

Сподели