Жувея е късметлийско място за звездата на триала Тони Боу. Миналата година тук асът на Repsol Honda спечели своята победа №100  в световния шампионат TrialGP. Вчера още веднъж стъпи на най-високото стъпало на подиума. Това вече бе неговата победа №110. Съотборникът му Такахиса Фуджинами стана 5-и, като загуби само с една точка по-предното класиране.

Петият кръг от световния шампионат бе за Гран при на Португалия в Жувея. Състезанието бе в горещото време и много тежки секции в Парко де Ностра Сеньора лос Вердес.

Пилотът на Repsol Honda имаше значителни проблеми в изтощителния португалски триал. В първата обиколка Боу направи няколко грешки. Получи наказание за превишение на лимита за време. Все пак във втория тур Боу компенсира и успя да спечели своята победа 110 от общо 210 старта в световното първенство. Това бе петата победа за сезона на Боу, който увеличи преднината си в класирането на 22 т. от най-близкия си съперник.
Партньорът на Боу в Repsol Honda – Такахиса Фуджинами също имаше тежка  битка в Португалия. След като водеше в по-голямата част от първата обиколка, японският ездач я завърши с потенциално място на подиума. Във втората обиколка изостана и влезе в групата на няколко пилоти, които бяха близо един до друг. Фуджинами остана на 5-о място, само на точка от четвъртото.
Следващият 6-и старт от  световния шампионат TrialGP е този уикенд в Аурон, Франция, на 20 и 21 юли.

Сподели