Пилотът на Repsol Honda Тони Боу стана за 13-и път световен шампион. Той спечели състезанието в Орон, за Гран при на Франция. Така стана легенда в тази дисциплина с общо 26 световни титли – 13 на открито и 13 в зала. Боу вече е най-великият пилот в историята на този спорт.

С постигането си на поредния триумф – 7-и за този сезон, Боу сложи 13-ата си поредна корона. Тони ще има възможност да празнува още една победа, в състезанието, което предстои в календара на TrialGP. Победата в Орон е № 111 в кариерата на испанеца. От състезанието в Андора в средата на юни 2018 г., Боу не е губил.

 

„Това не е чудо, това е легенда!“ Така пише на слогана, отпечатан върху възпоменателните фланелки на отбора на Repsol Honda Team за 26-та световна титла на Тони Боу.

Пилотът на Repsol Honda беше много по-бърз от останалите по трасето, изпълнено с дълги стръмни участъци. Боу се чувстваше спокоен, което се вижда от 9-те марки на безгрешно преминатите елементи. Победата и титлата изобщо не бяха под въпрос. Така той спечели короната отново, както и 13-ата поредна победа след Андора миналия сезон. Звездата на Repsol Honda направи чиста серия от първи места в световното първенство през 2019 г. Остава му още едно в Ла Нусия на 21 и 22 септември.

Екипът на Repsol Honda взе короната при конструкторите. Тя е 21-а за Montesa  в световното първенство.

Сподели