Тони Боу спечели и четвъртия кръг от световния шампионат по X-Trial за 2020 г. Така успехите на световния шампион станаха общо 4 от 4 старта досега. Испанецът триумфира в Палау Сент Жорди в Барселона. Освен 4-ата му поредна титла, това е и 13-ата му в зала в Барселона.

Пилотът на Repsol Honda потърси реванш, след като не успя да вземе победата в миналогодишното състезание в Палау Сент Жорди. Сега Боу постигна превъзходна победа в един от най-зрелищните финали до момента.

Екшънът на вечерта започна с предварителния квалификационен кръг, като състезателите се справиха общо с шест секции. Боу набра общо 9 наказателни оценки, с две повече от съперника си Адам Рага. Победителите във всеки от квалификационните кръгове, преминаваха в следващия кръг.

X-Trial 2020: Round 02 – Rennes, France

Repsol Honda смени моторите и всичко изглеждаше видимо по-спокойно. Боу отиде на Големия финал, като натрупа само шест наказателни точки по трасето.

На финала шампионът на Repsol Honda, окуражен от зрителите на Барселона, доказа, че той несъмнено е в най-страхотната форма в дисциплината на закрито. Боу преодоля най-трудния си противник Адам Рага в последната секция Montesa на състезанието в зала в Барселона.

Така си осигури победа № 13 пред препълнената Палау Сент Жорди. Това бе и 66-та победа на световното първенство на X-Trial. Резултатът увеличи преднината на Repsol Honda в общото класиране.

Сподели