Пилотът на Repsol Honda, Тони Боу, спечели отново кръг от шампионата по X-Trial. Той триумфира в 4-ия кръг от надпреварата в Гранада, като това бе неговата 60-та победа в световното първенство на покрито.  С този успех той се оказа на още по-предни позиции във временното класиране.

Общинският дворец на спорта в Гранада е домакин на състезание по световно първенство по X-Trial на ФИМ вече от десет години. В предишните два Тони Боу взе победата в състезанието. Ездачът на Repsol Honda пристигна в Гранада като лидер в общото класиране, след като се върна на първо място преди 7 дни в Билбао.

Със своя мотоциклет Montesa Cota 4RT Боу измина безпогрешно маршрута в първата фаза, за да се класира за втория кръг. След това той постигна най-добрия резултат на първия пробег през секциите, като получи само две наказателни точки. Втората фаза се оказа по-оспорвана и в много по-малка група. Боу се изправи срещу Адам Рага и Мигел Гелаберт. Въпреки това, шампионът надделя, като си гарантира място на подиума преди да се състезава на суперфинала. Там Боу бе брилянтен във вълнуващия Суперфинал, като взе третата си победа за сезона от 4 старта. Резултатът означава, че асът на Repsol Honda ще запази лидерството в световното първенство с аванс от 13 точки пред най-близкия си съперник.
Петият и предпоследен кръг от световния шампионат на X-Trial ще бъде на 9 март в Двореца на спорта в Марсилия. Преди това обаче Тони Боу ще се включи в откриването на испанското първенство  на 3 март в град Арнедило, Ла Риоха.

Сподели