Тони Боу от екипа на Repsol Honda започна триумфално новия световен шампионат по триал. Той стана първият лидер на в класирането на TrialGP за 2019 г.. Така Боу успешно започна атака към 13-ата си титла на открито. Той спечели победата на доста тредниа терен за Гран при на Италия. Съотборникът му Такахиса Фуджинами спечели 6-о място, след като показа добра форма.

Първият кръг о т световния шампионат по триал на ФИМ бе при краткотраен дъжд който ту валеше, ту спираше над Оф-роуд парк в Пиетрамурата (Италия). Секциите бяха кални и изискваха безупречна прецизност от ездачите, за да могат да избавят нещо от всяка секция.

След като преминаха квалификациите, Тони Боу и Такахиса Фуджинами бяха принудени на практика да отворят трасето, без да има отправни точки. Преминаването, включващо петнадесет секции за две обиколки, се оказа трудно. В първата Тони Боу получи няколко наказателни точки за две сериозни, но изненадващи грешки. Шампионът все пак лидерството през първата обиколка. На втората обиколка пилотът на Repsol Honda бе по-уверен и успя да се откъсне от пакета,  като се закрепи здраво начело. Така Боу завърши деня на върха на подиума, с 28 т. преднина пред най-близкия съперник – втория в класирането Жерони Фахардо.

Другият пилот на Repsol Honda – Фуджинами започна отлично сезона на открито с 6-а позиция. Той беше в челото, но заради грешки последните етапи оставиха японския ездач без опции за подиум.

Следващият кръг от шампионата е на пистата Мотеги в Япония в два кръга. Квалификацията е на 7 юни, а състезанията на 8 и 9 юни.

Сподели