Пилотът на Repsol Honda Тони Боу спечели двойна победа в триала за Гран при на Испания. Състезанието бе в Побладура де лас Регуерас, в региона Биерсо, Леон. Както и миналия път, на трасето имаше две състезания в два поредни дни. След въпросните два старта, Боу води в шампионата с 10 т. преднина.

Третият кръг на шампионата по триал се оказа труден. Донякъде това дойде и от официалните наблюдатели. Те бяха прекалено строги при отбелязването на десетте секции, които ездачите трябваше да завършат през трите обиколки.

Ездачът на Repsol Honda Тони Боу, започна лошо надпреварата, но по-късно доминира и накрая завърши, за да бъде коронован за победител.

Тони не направи най-добрия старт. Събра 17 наказателни точки в първата обиколка, но намали на осем във втората обиколка и само три в третата. Така той оглави класиране с 28 т. След него втори и трети бяха Хайме Бусто с 49 и Адам Рага с 57 т. Така Боу продължи да е начело в общото класиране на световния шампионат на TrialGP с 4 т. аванс.

Ден по-късно бе и второто състезание. Маршрутът за втория ден от испанската TrialGP се оказа много по-труден. Някои участъци бяха практически невъзможни за преодоляване. В резултат на това Боу даде доста равномерен резултат на финала, макар и с много наказателни точки. Те обаче бяха отново по-малко от тези на конкурентите.

Взискателните секции, съчетани с физическите проблеми в ръцете на пилота, Тони започна да се движи ти позиция нагоре, ту позиция надолу през първата обиколка. На втората и третата обаче, той успя да вземе в свои ръце командването на изпитанието. Така стигна до трета победа за сезона. Той имаше 48 наказателни точки. Вторият – Адам Рага бе с 56, а третият – Габриел Марсели с 62 т.С този резултат шампионът Боу увеличи преднината си в класирането със 75 т., с десет повече от Рага с 65 т. и Бусто с 61 т.Следващото състезание от световно първенство ще бъде следващата седмица в град Сант Хулия де Лория, Андора.

Сподели