Макар и със закъснение, във Франция започна световното първенство на ФИМ по триал за 2020 г. От двете състезания Isola 2000 като лидер в класирането си тръгва световният шампион Тони Боу от екипа на Repsol Honda. Тони спечели едно първо и едно трето място. Неговият съотборник Такахиса Фуджинами и в двата дни стана 6-и. Този сезон всички изпитания ще бъдат двудневни.

Тони Боу започна с победа в първото състезание. Поради грешка в официалния график на няколко секции накара организаторите да отменят първата от трите обиколки. Така всички резултати са базирани на времената от втория и третия кръг. Тони Боу направи почти перфектно изпитание, с една-единствена наказателна точка на втората обиколка и само три на третата. Ездачът на Repsol Honda също беше наказан с 2 точки за по-малко време на преодоляване на трасето. Общият сбор бе от шест наказателни точки го изведе на първо място.

Ден по-късно пилотът на Repsol Honda стана 3-и. Фуджинами отново зае 6-о място. Второто изпитание включваше някои модифицирани секции. Тони Боу страдаше по цялата дистанция. Настоящият световен шампион изпитва болки в гърба от стара травма, които причиняваха спазми в дясната му ръка.

Пилотът на Repsol Honda се бори усилено в 3-те обиколки във Франция. Той успя да се спаси от отпадане в тежкия ден и да завърши на 3-а позиция на подиума. Резултатите от двата дни означават, че Тони е лидер в световното първенство по триал.

Следващата спирка за световното първенство TrialGP ще бъде в Побладура де лас Регерас, в Испания, на 12 и 13 септември с поредното двудневно изпитание.

Сподели