Състезателят на Repsol Honda става безспорен лидер след двата дни в Нойкирхен

Състезателят на Repsol Honda Trial Team Тони Боу завърши TrialGP на Германия с двойна победа. И в първия, и във втория ден на надпреварата в Нойкирхен той постигна блестящи успехи в двата старта от третия кръг на шампионата и увеличи преднината си във временното класиране.

Тони Боу започна триумфа си в първия ден, като постигна страхотна победа. Съотборникът му Габриел Марчели завърши на осмо място.

След шест години отсъствие от календара, световният шампионат TrialGP отново се завърна в Германия, този път на ново място – Нойкирхен. Там ездачите се сблъскаха със сложно трасе с доста високо ниво на трудност. Те трябваше да се справят с много изкуствени камъни и пълни с натрошен камънак участъци, плюс гористи местности с много рампи. Секция 11 се оказа особено тежка, тъй като там се събраха максималните оценки и в двете обиколки.

Състезателят на Repsol Honda Тони Боу направи страхотна демонстрация на своето майсторство в управлението, доминирайки и в двете обиколки от началото до края, въпреки трудностите в секция 11. Тази победа показва, че каталунският състезател продължава да е в страхотна форма и да е на върха на общата класация с 94 точки, с 18 повече от най-близкия си съперник.

Първият ден от TrialGP на Германия беше по-малко позитивен за Габриел Марчели. Той беше с ниско самочувствие поради скорошната инфекция след нараняване на левия крак. Това го принуди да предприеме по-предпазливо каране, особено в първата обиколка. Марчели записа осмо място в първия ден.

Вторият ден от състезанието мина отново под знака на Тони Боу. Триумфът му пак беше убедителен, но труден. Марчели завърши деня 6-и, след тежка битка за влизане в топ 5.

Взискателните гористи и природни зони на Нойкирхен отново поднесоха изненади на участниците. С отбелязаните референтни точки след първия ден, Тони Боу отново извади силните си оръжия. Гвоздеят на деня обаче беше битката за първото място между него, Хайме Бусто и Матео Гатарола. Пилотът на Repsol Honda Trial Team завърши първата обиколка на втора позиция и успя да сведе до минимум грешките си в следващата. Така спечели победата, която не беше решена до последните две секции.

Двете първи места на Боу в Нойнкирхен означават, че каталунският състезател има пет поредни триумфа в Германия, след този през 2011 г. и два през 2016 г. в Гефрис. Освен това, Тони продължава да трупа актив като лидер в генералното класиране, с общо 114 точки. Той е с 23 точки пред най-близкия втори състезател.

За Габриел Марчели вторият ден от TrialGP на Германия се оказа също положителен. Въпреки физическото влошаване на контузения му ляв крак, пилотът от Галисия успя да намери правилните ходове и остана в битката за петото място до последните секции на трасето. Там отстъпи и зае шесто място. В генералното класиране Габриел Марчели продължава да заема седма позиция с актив от 59 точки.

След като премина половината от сезон 2022 г., световният шампионат на TrialGP сега излиза в лятна пауза. Действието ще продължи на 20 и 21 август с еднодневно състезание в Комблан-о-Пон (Белгия).

Сподели