Ездачът на Repsol Honda Trial Team Тони Боу, спечели победа № 200 в кариерата си на състезател по триал – в зала и на открито. Боу триумфира в надпреварата в Сан Хулия де Лроиа в Андора от сериите TrialGP.

Рекордът на Тони Боу дойде след тежък уикенд. В първото състезание Боу стана втори, след битка за победата, продължила до финалните секции. Съотборникът му от Галисия – Габриел Марчели остана 5-и.

Взискателните речни участъци и липсата на сцепление белязаха първия ден в Андора. Въпреки че беше в битката за победа чак до финалните секции, денят на Тони Боу, беше труден. Пилотът на Repsol Honda допусна повече грешки в първата обиколка, особено в по-сложните участъци. При втората Боу получи още три максимални наказания, които пратиха на първо място основния му съперник Адам Рага.

Подобно на своя съотборник, Габриел Марчели също се бори в проблемните участъци на реката и допусна няколко грешки както в първата, така и във втората обиколка. Въпреки това той се бори през целия ден за подиума, преди да завърши на пета позиция.

На следващия ден бе време за рекорда. Желанието на Тони Боу да печели се изрази в отличното му представяне. С победата си във втория старт, пилотът на Repsol Honda стана първият и единствен състезател, който някога е постигнал 200 победи в световния шампионат по триал. Той има 127 победи в TrialGP ( на открито) и 73 в X-Trial (в зала) от дебюта си през 2003 г.

На втория ден в Андора Боу поправи грешките, заради които изпусна първото място в предишния ден. Той завърши на върха и в двете обиколки. Така в генералното класиране каталунецът сега държи лидерството в TrialGP, на 11 точки от втория – Адам Рага.

Вторият ден от надпреварата не бе толкова успешен за Габриел Марчели. Благодарение на много изравнените участници, галисийският състезател от Repsol Honda завърши деня на седма позиция, въпреки че допусна по-малко грешки от порвия ден. Така Марчели е на седмо място в общото класиране.

Сега TrialGP има две седмици почивка, преди да се завърне през уикенда на 8-10 юли за нови два кръга в Нойнкирхен (Германия).

 

 

Сподели