Състезателят на Repsol Honda Тони Боу триумфира във Франция и увеличи преднината си на лидер в световното първенство по триал. Той победи в състезанието  във френския град Карос. Съотборникът му Такахиса Фуджинами завърши пети.

След двойните изпитания в Андора, в Каор шестият кръг от шампионата бе еднодневен.  Трасето се оказа донякъде изкуствено, като някои секции дори приличаха на тези, които са в зала, а не на естествени препятствия.

Дори и при такива условия, пилотът на Repsol Honda се бори за първото място по почти безупречен начин. Той завърши двете обиколки от 12-те френски участъка само с три наказателни точки в първата обиколка, с десет по-малко от най-близкия му основен съперник, класирал се втори – Адам Рага. Втората обиколка на Боу с Montesa Cota 4RT беше безупречна, без нито една грешка. С днешните резултати Боу остава начело в общото класиране на световния шампионат на TrialGP, на 11 точки от Рага, три състезания преди края на шампионата.

Съотборникът на Боу от отбора от Repsol Honda Такахиса Фуджинами не се справи най-добре в началото, борейки се в първата обиколка. Във втората обаче успя да дръпне напред, за да завърши на пета позиция със същия резултат като четвъртия Мигел Гелаберт, но с 3 сек. По-слабо време. С този резултат „Фуджигас“ остава пети в общото класиране.

Следващият старт на TrialGP ще бъде в Побладура де лас Регуерас, Испания на 11 и 12 септември в двоен формат.

Сподели