С второ място и победа започна световното първенство по триал за шампиона Тони Боу. Състезателят на Repsol Honda Trial имаше тежък испански уикенд на трасето в l’Hospitalet de l’Infant близо до Тарагона, в първия кръг от сериите TrialGP. Съотборникът му Габриел Марчели завърши 6-и в първия и 5-и във втория ден.

Високите температури и взискателните участъци белязаха началото на сезона в TrialGP през 2022 г. Състезателите на Repsol Honda Trial се бореха срещу тежките условия на състезанието през деня.

Действащият световен шампион Тони Боу започна защитата на титлата си с второ място. Той бе изпреварен от Хайме Бусто, който натрупа предниа в първата обиколка. В нея Боу беше затруднен от горещината и тежките участъци. Във втората обиколка шампионът започна да подобрява усещанията, влезе в ритъм и поправи някои от грешките, допуснати в първата обиколка. Преднината на Бусто обаче бе голяма и той финишира с 29 наказателни точки, срещу 35 за Боу.

При дебюта си с Repsol Honda Trial Team в световното първенство TrialGP, Габриел Марчели завърши шести. В първата обиколка пилотът от Галисия направи няколко грешки, като отбеляза цели седем точки за наказания за време. Така загуби всякакви шансове за по-добра позиция. Въпреки това Марчели успя да дръпне във втората обиколка, за да се изкачи до шесто място.

Във втория ден също беше жега, която изстиска до краен предел физическите сили на всички участници. Тони Бу този път се реваншира и стана първи. Габриел Марчели пък беше пети. И двамата успяха да поправят някои от вчерашните грешки.

Тони Боу изглежда се чувстваше много по-спокоен, което се отрази в неговите оценки. В първата обиколка той успя да завърши първи само с 3 наказателни точки, избягвайки някои от по-сериозните грешки, допуснати в първия ден в определени зони. Във втората обиколка получи максималните наказателни точки в секция 2, оставяйки в битката за победата да поведе Хайме Бусто. Той също се представи на високо ниво.

Въпреки това, последователността и уменията на Боу си казаха думата. Пък и неговият съперник допусна някои от грешките в последните секции. Така те наклониха баланса в полза на каталунския ездач на Repsol Honda, който завърши с 10 точки. С 11 беше Бусто.

Габриел Марчели се бори усилено във втория ден срещу няколко състезатели, които показаха много сходно ниво на каране с много ниски резултати до края. Въпреки това, той завърши първата обиколка на шеста позиция, като поправи някои грешки и избегна наказанията за време, които бяха толкова пагубни в първия ден. Във втората обиколка Марчели беше четвъртият най-добре класиран състезател, въпреки че крайният резултат за деня го отбеляза като пети общо.

Във временното класиране с равен брой точки – по 37 са Боу и Бусто. Боу обаче е лидер тъй като последен се спечелил победа.

Следващият старт от световното първенство TrialGP ще бъде този уикенд – 18-19 юни, отново с два старта в Сан Жули де Лориа в Андора.

Сподели