Състезателят на Repsol Honda Тони Боу стана световен шампион на TrialGP през 2021 г. Той спечели последния старт за сезона в Португалия. Така оформи своите 125 победи и 15 поредни титли в TrialGP. Като прибавим и 14 корони на закрито или в зала, стават 29 шампионски победи в дисциплината триал за най-добрия състезател на всички времена. Боу спечели абсолютно всяка световна титла последователно от 2007 г. насам.В Гувея на испанеца му трябваше само 1 точка, за да сложи колоната. Но Тони взе 20 т. на победителя и завърши по шампионски надпреварата. Асът на Repsol Honda Team постави еталон от самото начало в изпитанието, изпълнено с естествени, но взискателни участъци. От тях първите 12 участъка бяха доста хлъзгави от водата, която тече през португалския град Гувея.

Боу успя да стигне до края на изпитанието с достатъчно предимство, за да претендира за своята 125-та победа в световния триал шампионат. Състезателят на Montesa Cota 4RT този сезон победи в седем състезания на от световното първенство, за да спечели за 15-ти пореден път короната в TrialGP.

Този старт също беше много специален за японския състезател на Repsol Honda – Такахиса Фуджинами. Той прекратява кариерата си в световния триал шампионат. Фуджинами караше в изпитанието, като подобри значително представянето си във втората обиколка. Така „Фуджигас“ стана 7-и в Португалия и завършва световното първенство на шесто място като цяло.

Сподели