Пилотът на Repsol Honda Тони Боу направи великолепно каране и спечели победата на трасето Комблен-о-Пон. Там бе 5-ия кръг от световния шампионат по триал за Гран при на  Белгия. Другият пилот на тима – Такахиса Фуджинами също направи невероятна езда, но се размина с подиума само се една наказателна точка.

Оказа се, че това е един изтощителен старт, като изпитанието бе страхотно. Адската горещина се оказа главният фактор, който трябваше да бъде преодолян. Жегата принуди състезателите, както и всички около трасето непрекъснато да пият вода, за да се хидратират и да избегнат изтощението и обезводняването, преди да приключат двете обиколки с 15 секции.

Тони Боу бе пострадал от твърдия терен, изкачванията и хлъзгавите скални плочи. Той не бе много убедителен. Почти нямаше разлика между шампиона и Жерони Фахардо през цялата дистанция, докато състезанието не стигна до последната част от последната обиколка, където звездата на Repsol Honda успя да запечата петата си победа за сезона. Боу не е слизал от най-високото стъпало на подиума от миналогодишното състезание в Андора. Победата затвърди преднината на шампиона начело в общото класиране и му даде 19 т. аванс пред най-близкия съперник.
Японецът Такахиса Фуджинами излетя напред с впечатляващо четвърто място, само на точка от мястото на подиума. Той бе първият, който отвори трасето сутринта. Показа обаче забележителна форма. Фуджинами сега е 4-и в общото класиране на шампионата.

Следващото изпитание от световния шампионат ще бъде в Португалия на 13 и 14 юли. Преди това Тони Боу има участие в испанското национално първенство в Побладура де лас Ругуерас, Леон.

Сподели