Трета поредна победа в световното първенство по X-Trial спечели Тони Боу, който затвърди позицията си на лидер в генералното класиране. Габриел Марчели, с брилянтно представяне на Мадрид Арена, завърши на второ място в десетото си участие в състезание от X-Trial шампионата.

След десетгодишно отсъствие от календара на X-Trial, екипът на Repsol Honda Trial Team отново се завърна в Мадрид, където се състоя третият кръг от сезона. Тони Боу спечели още една победа в шампионата, което прави три победи от три кръга досега. Каталунският състезател на Repsol Honda увеличи броя на поредните си победи в испанската столица до шест. Пет от тях са на предишното място – Palacio de Deportes, плюс последната му в Мадрид Арена. Междувременно Габриел Марчели успя да намери правилните усещания и да овладее нервите, които изпита при дебюта си миналата седмица в Шалон-сюр-Сан, като постигна мечтано второ място в първото си участие на покрито в Мадрид.

По този повод дуото на Repsol Honda Trial Team успя успешно да преодолее първия кръг. Не беше лесно, особено в четвъртата част, където всички състезатели получиха максимално наказание. Марчели беше наказан с 13 точки, докато Боу изравни на 11 точки с главния си съперник Адам Рага. При това Боу се оказа най-бързият в първия кръг.

Във втория кръг Тони показа отлична техника и надмощие, като отбеляза само 7 наказателни точки. Така той получи директен достъп до финала като най-добрият ездач от втория кръг.

Габриел Марчели, който претърпя падане в раздел 4, беше четвърти с 14 наказателни точки, въпреки че също успя да се класира за финала. Той като завърши трети в общото класиране.

На финала Боу продължи успешното си каране в испанската столица,. Той натрупа разлика в най-трудните и технически части, като същевременно събра само две наказателни точки. Въпреки болките в глезена от падането във втория кръг, Марчели показа своята решителност и потенциал да запечата второто място в Мадрид.

С победата на Мадрид Арена, Тони Боу продължава да се отдалечава от съперниците си в общото класиране на световния X-Trial шампионат. Той добави още двадесет точки за победата плюс двете бонус точки. В момента Боу има 65 точки. Второто място на Габриел Марчели в Мадрид го изпрати до шесто място в общото класиране с общо 16 точки.

Следващият кръг от първенството е следващата неделя, 10 април в Palau Sant Jordi в Барселона. Това несъмнено ще бъде специално събитие за състезателите на Repsol Honda Trial Team, като се има предвид, че миналия сезон Тони Боу спечели там. Тогава той грабна петнадесетата си титла в зала. Габриел Марчели показа великолепно представяне, което му позволи да се изкачи на второто стъпало на подиума, подобно на резултата в Мадрид.

Сподели