Пилотът на Repsol Honda Тони Боу спечели нова победа в Барселона и остава непобеден в световния X-Trial шампионат този сезон 2022. Това бе четвърта поредна победа на звездата. Габриел Марчели на косъм пропусна финала.

45-ото издание на изпитанието на закрито в Барселона се оказа поредното завладяващо събитие за Тони Боу и 4800-те зрители по трибуните на Палау Сант Жорди.

Каталунският състезател от Repsol Honda Trial Team постигна петнадесета победа в „La Catedral“, където само пет месеца по-рано той също триумфира с 15-ата си титла в зала.

Междувременно Габриел Марчели беше възпрепятстван от падането миналата седмица и последвалата контузия в Мадрид и не успя да се справи по-добре, като стана 7-и в Палау Сант Жорди.

В първия кръг състезателите бяха принудени да се справят с някои технически трудни участъци. Тони Боу отбеляза най-добрия резултат в първия рунд с 8 наказателни точки. Габриел Марчели беше само на една крачка, за да се класира за следващия рунд с резултат от 23 точки. Във втория кръг Боу отново беше най-добрият с 9 наказателни точки. На финала се проведе двубой между състезателя на Repsol Honda със съперниците му Адам Рага и Матео Гратарола. Крайната победа отново бе спечелена от каталунския пилот.

След изпитание в Палау Сант Жорди Тони Боу влиза впочивката в календара на световния X-Trial шампионат като явен лидер, с общо 87 точки и 30 точки предимство пред Адам Рага, втори в генералното класиране.

Междувременно, с двете точки, спечелени в Барселона, Габриел Марчели печели позиция и се изкачва на пето място в общото класиране.

Следващото състезание за отбора на Repsol Honda в световното първенство X-Trial ще бъде в събота, 8 октомври, шест месеца по-късно, в Андора. Там Тони Боу ще получи първия си шанс да запечата Световното първенство X-Trial за 16-ти пореден път. Последният кръг от Световното първенство X-Trial ще бъде на 21 октомври в Марсилия.

Сподели