Пилотът на Repsol Honda Trial Тони Боу започна защитата на титлата си със забележителна победа в първия кръг от световния шампиона по X-Trial в Ниц.

В „Пале Никая“ в Ница, Франция, започна новия сезон от световното първенство X-Trial. Там Тони Бу постигна 70-та победа в категорията в зала (на покрито). Започвайки своята защита на шампионата, състезателят на Repsol Honda Trial откри кампанията по същия начин, по който завърши миналия сезон: на върха на подиума.

В първата квалификационна фаза на новия формат на състезанието, Тони Боу доминира комфортно в своята серия и излезе начело от първия кръг, след като допусна само една наказателна точка. Във втория квалификационен кръг състезателят на Honda Repsol Trial отново показа прекрасна демонстрация на техническото си майсторство и доминация. Отново взе само една точка наказание. На финала Боу показа още едно отлично представяне, като взе само две точки в сравнение с тридесетте на най-близкия му съперник, който стана втори. Резултатът се оказа повече от достатъчен, за да му осигури първото място в Ница пред съперниците Адам Рага и Матео Гратарола.

70-ата победа на закрито в петото издание на X-Trial в Ница постава Тони Боу отново на лидерската позиция в общото световно първенство X-trial на ФИМ. В момента състезателят на Repsol Honda Trial има общо 22 т. в общото класиране, след като получи двете бонус точки, присъдени на победителя от първите две обиколки.

Следващият кръг от шампионата X-Trial ще бъде на 25 март в Льо Колисе де Шалон сюр Сан (Франция). Във втория кръг съставът на Repsol Honda ще бъде пълен, тъй като ще се включи и Габриел Марчели, който дебютира с отбора

Сподели