ЗА НАС

Соичиро Хонда е роден 1906 г. в централна Япония, най-големият от девет деца. Неговият баща се е занимавал с поправка на мотоциклети и Соичиро бил възхитен от неговата работа. Този естествен интерес към механиката и машините бил повишен значително, когато на девет години видял за пръв път Model T на Ford. Решавайки, че иска да се занимава с автомобили, Соичиро започнал работа като чирак в токийски гараж, след като завършил училище. Той искал да конструира собствени коли и да се състезава с тях. Спечелил няколко състезания преди кариерата му да бъде прекъсната, когато едва не загива по време на All Japan Speed Rally през 1936. За негово утеха средната му скорост този ден (75 mph) остава японски състезателен рекорд почти 20 години.

През октомври 1945 г. той създава Технически Институт за Проучване – Honda, който две години по-късно става Honda Motor Company. Както той сам заявява, успехът на неговите модели се дължи изцяло на това, че дава пълна свобода на идеите на младите и креативни хора, работещи в корпорацията. Въпреки това, всеки автомобил, произведен до края на активното му участие в Honda Motor Co-1971 г., е тестван персонално от него. След оттеглянето си Соичиро се отдава на Honda Foundation, чиято основна цел е да хармонизира технологията с екологията.

По-късно Соичиро Хонда заема постове като вицепрезидент в Токийската Търговска Палата и Японската Асоциация на Автомобилопроизводителите. През 1989 година, основателят на Honda Motor Company е първият азиатец, представен в американската автомобилна зала на славата. Соичиро Хонда умира през 1991 година на преклонната възраст от 85 години.

Корпорацията Honda Motors (Honda Motor Company, Ltd.) е японски производител на автомобили, камиони, мотоциклети и скутери. Произвежда също автомобили с висока проходимост, плавателни съдове, електрогенератори, корабни двигатели и градинарски машини. Honda Motor Company е най-големият производител на двигатели с вътрешно горене в света.

 

„Искам да предложа на хората най-качествения продукт на света.“  Соичиро Хонда

 

Заветът на Соичиро Хонда, основател на компанията Honda, гласи: „Следвай мечтите си!”.  Водени от този призив, в началото на 90-те години или по-точно на 8 април 1992 г. учредихме търговско дружество „Бултрако” с цел дистрибуция на автомобилите Honda в България. От първия ден от съществуването на фирмата и до днес хоратa, които работят в нея, вървят по пътя на мечтите.

Още същата година „Бултрако” подписа и договора с Honda Motor Co. Ltd. или както е пълното название на японски – Хонда Гикен Когио Кибушики Гайша (Акционерно Дружество „Индустриално Технологичен Институт Honda”. Първият шоурум на „Бултрако” е на улица „Раковски”, малко след кръстовището с улица „Гурко” по посока „Цар Освободител”. Там са изложени току-що внесените от Япония лъскави автомобили Honda от моделите Civic с 3 и 4 врати, лимузината Accord, елегантният и спортен Prelude и многофункционалният Shuttle.

Предложихме пълната гама автомобили Honda в България от 1992 г.  Още от самото начало имахме силната подкрепа от щаб-квартирата на Honda в Токио. И днес „Бултрако” е единствената фирма, вносител на японски автомобили у нас, с директен договор за дистрибуция с производителя в Япония. Мотоциклети Honda започнахме да внасяме от 1995 г.

Още със създаването си, „Бултрако” се стреми да работи по високите стандарти на Honda. През 1996 г. след изграждането на продажбено-сервизния център в Горубляне дойде и първото признание. Хироиши Шимизава – генерален мениджър за Европа, Средния и Близък Изток и Африка е впечатлен от постигнато и награждава фирмата с грамота. Тя е посочена като един от 5-те дилъра на Honda с най-високи стандарти в Европа.

През 1996 г. отвори врати и новият търговско-сервизен комплекс в Горубляне. Там са били разположени и шоурумът, и сервизът на „Бултрако”. Днес имаме и дилърства в и Пловдив и във Варна. Мрежата ни се разраства. В Горубляне обаче скоро ни става тясно отново се преместваме – на бул. „Братя Бъкстон”, където е шоурум, сервиз, склад с резервни части и офиси.

През 2006 година в столицата, на бул. България 111 се появява още един дилър на марката. Отново на бул. „България” № 82Б, но в Пловдив, се разполага и тамошният сервизно-продажбен център на Honda. Започва изграждането на нов търговско сервизен център на бул. „Ботевградско шосе” №326. Времената са трудни, криза, икономиката се задъхва. Но тъкмо в този най-кризисен период – през 2010 търговско-сервизния център на „Бултрако” е построен и открит, започва да работи.

От самото си създаване „Бултрако” постоянно се стреми да предложи най-доброто на българския потребител, било в продажбите на нови автомобили и мотоциклети, било в сервизната дейност и резервните части.

 

 

X