Новите издания на любимия приключенски модел и най-бързия сериен супербайк на Honda ще красят щанда ни

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports и CBR1000RR-R SP Fireblade пристигат точно навреме за MOTO EXPO 2020, което започва на 20 март и продължава до 24 март в зала Асикс Арена. Двата експоната ще са звезди на щанда ни с площ 182 кв. м наред с други култови модели на Honda, сред които NC750X с тракшън контрол, CB500X, CB1000R, както и скутерите NSC 110 Vision, NSS 125 Forza,  SH300A и др.

Africa Adventure Sports за непокорните духом

Обичаният от всички приключенски мотоциклет на Honda отбеляза своята европейска премиера преди броени месеци по време изложението EICMA в Милано. Задвижвани от новия олекотен и по-мощен 1100-кубиков редови 2-цилиндров двигател с увеличени мощност и въртящ момент, отговарящ на стандарта на емисии Euro5, и двете версии на Africa Twin са с по-лека и по-тясна рама, подобряваща едновременно маневреността и комфорта. За първи път за Honda новата Africa Twin е оборудвана с нов 6,5-инчов TFT цветен сензорен дисплей.

Всяка от двете версии е с изключително модерна електроника, включваща ново шестосево инерционно измервателно устройство (IMU), Honda Selectable Torque Control, Wheelie Control (вдигането на предното колело при ускорение) и Cornering ABS (спирачна система, стабилизираща машината при завой). DCT трансмисия с два съединителя позволява по-интуитивна и плавна смяна на предавките. CRF1100L Africa Twin е наличен в цветовете Grand Prix Red и Matte Ballistic Black.

Adventure Sports версията се различава от базовия модел по по-богатото си за дълъг път оборудване – регулируемо в пет позиции ветрово стъкло, тристепенни светлини за завой, безкамерни гуми и 24,8-литровия резервоар. За 2020-а година списъкът му от опции е обогатен и с електронно регулируемо окачване с амортисьори Showa, осигуряващи комфортна езда независимо от пътя. „Приключенската“ версия е налична в перлен многоцветен вариант Pearl Glare White Tricolour (в какъвто цвят ще е експонатът на щанда ни) и черен металик Darkness Black Metallic.

20YM Africa Twin Adventure Sports

Най-бързият сериен супербайк на Honda

Супербайкът CBR1000RR-R SP Fireblade е най-бързият сериен мотоциклет на Honda. Самото име Fireblade винаги е било символ на скорост, бързина, страст и адреналин. И на победи. Този невероятен спортен мотоциклет с обем 1000 куб. см е роден да бъде бърз. В изграждането му  голямо участие има Honda Racing Corporation (HRC). Моторът е напълно нов и проектиран на база на програмата за развитие на HRC в MotoGP.

Мотоциклетът има безпрецедентни нива на производителност и контрол. Въпреки мощността, двигателят му отговаря на еконормите Euro5.

Това се дължи на новия четирицилиндров 1000-кубиков редови двигател, който има голяма ефективност на изгаряне на горивото. Максималната мощност от 160 кВт е при 14 500 об/мин, а максималният въртящ момент от 113 Нм при 12 500 об/мин. За да се постигне ефективност на изгаряне на горивото и намаляването на триенето, двигателят на RR-R е с диаметър и ход на буталото 81 х 48,5 мм. Те са същите като на състезателния RC213V. Диаметърът на буталото е най-големият размер сред четирицилиндровите 1000-кубикови машини. Степента на сгъстяване е 13.0:1. Загубите от триене са намалени с 35%. Разпределителният вал е с по-големи отвори, за да се осигури издръжливост. Той е със същата конфигурация като RC213V-S.

Като всеки съвременен мотоциклет CBR1000RR-R SP Fireblade е натъпкан с електронни системи.  Той използва Throttle by Wire (TBW).  Системата е базирана и разработена на тази, използвана от RC213V-S и управлява прецизно дроселната клапа. За CBR1000RR-R SP, TBW е подобрен за по-бърза реакция чрез редица приложения на газта. На щанда ни експонатът ще бъде в класически черен цвят.

Продажбите и на двата култови модела в България започват непосредствено след официалната им премиера на MOTO EXPO 2020. По време на изложението Бултрако Моторс, оторизиран дилър на Honda за страната ни, ще промотира и новия си електронен магазин, от който феновете на марката ще могат да поръчват оригинална екипировка Honda, аксесоари, облекла, принадлежности и козметика от Oxford, каски, както и  масла, джанти и допълнително оборудване за автомобилите си.

CBR1000RR-R FIREBLADE SP
2020 HONDA CBR1000RR-R SP

 

Сподели