Джет Лорънс с Honda спечели 9-ия от общо 17 кръга на шампионата Monster Energy AMA Supercross. Така на половината от сезона австралийската звезда на Honda e с най-много победи – четири.

И в този етап. Джет Лорънс за момента, твърдо контролира този шампионат с преднина от 13 точки, но с лекотата, с която догонва конкурентите си  и равновесието, което държи, докато води, са изумителни.

И в Бирмингам той взе холшота в клас 450SX. Така беше почти предизвестено, че Лорънс ще спечели. Направи го, въпреки че Купър Уеб успя да остане в рамките на няколко секунди след него по време на началните етапи на състезанието.

Но Лорънс успя да увеличи разликата по време на дистанцията. Не след дълго Уеб напълно загуби темпото, а и имаше необичайно препятствие. Това беше момиче с борд в първата обиколка. Уеб трябваше да се опита да избегне удара с нея, но не успя да го направи. По някакъв начин тя все още не беше излязла напълно от пистата и когато Уеб се приближи, я закачи с машината си, в следствие на което тя полетя във въздуха и върху калта отстрани на пистата. За щастие момичето се приземи извън пистата и не получи сериозни наранявания. Защото имаше група ездачи точно зад Уеб, които вероятно също нямаше да успеят да я избегнат.

Подиумът завърши Кен Роксен, който трябваше да работи за това, като изпревари Чейс Секстън и Джъстин Купър.

Сподели