Звездата на Team HRC в мотокроса Тим Гайсер завърши участието си в MX1 и Superfinal шампионатите Internazionali d’Italia. Той спечели пет от шестте състезания и завърши втори след съотборника Мич Евънс в другата серия. Така направи отличен атестат за новата Honda CRF450RW. Той водеше с нея във всяка обиколка от 6-те манша и взе пет холшота в кръговете в Риола Сардо, Оттобиано и този уикенд в Мантуа.

Преди световното първенство на MXGP 2020 за започне в Англия след три седмици, това беше чудесен начин за загряване. То осигури някои много важни елементи от подготовката преди първия кръг от шампионата. В него Гайсер ще се бори да защити титлата си. Словенецът имаше страхотни стартове във всички състезания€ той стана още по-уверен, след като видя колко добре се представя новата машина в разнообразните терени на трасетата през последните три уикенда.

Отлично се представи и Мич Евънс, който караше отлично в сериите от три кръга и завърши с победа в манша на Суперфинала. В първата си година с Honda CRF450RW, той се е адаптирал наистина добре към новия мотор. Той се справи отлично и взе първата си победа в Европа. Този резултат означаваше, че става втори в класовете MX1 и Superfinal. Така оправда решението на Team HRC да вземе талантливия австралиец.

И двамата пилоти имат малка почивка, преди да се отправят към Матерли Бейзин, Великобритания. Там е първия кръг от сериите MXGP на 29 февруари и 1 март.

Сподели