Мислите ли си, че можете да сте като Джон Макгинес? Е, сега наистина можете да изживеете своите TT мечти.

Honda разкри, че ще построи 30 екземпляра от мотоциклета CBR1000RR-R Fireblade SP, допълнен с името John McGuinness 100th TT Start Replica Edition. Машината е в чест на феноменалните постижения на легендата на състезанията на остров Ман.

Основната визуална разлика от стандартния мотоциклет е дръзката реплика на боята, с която Джон се състезава за своя 100-ти старт в ТТ на остров Ман. Но това е повече от просто боядисана реплика. Има и цял набор от други надстройки, които да добавят към ексклузивността.

„Звездите се наредиха да се върна с Honda Fireblade за моя 100-ти старт в ТТ,“ казва Макгинес. „Това е страхотен мотоциклет и означаваше толкова много за мен през моята кариера. Гордея се с връзката си с мястото му в историята на TT и с това, моята реплика.“

Джон Макгинес е вторият най-успешен пилот в TT на остров Ман за всички времена, след покойния велик Джоуи Дънлоп. Макгинес също е почитан като легенда на шосейните състезания. И също има изключителна кариера на къси писти, като се е състезавал в 24-часови световни състезания за издръжливост като Bol d’Or и Le Mans, 500cc GPs и Daytona 200.

Той е бивш британски шампион в клас 250 куб. см, карал е в World Supersport и завърши трети в British Superstock Championship през 2009 г.

Макгинес дебютира в ТТ на Ман през 1996 г. и печели титлата за най-добър новак в клас 250 куб. см. Три години по-късно той взе първата си победа, 250cc Lightweight TT. През следващите две десетилетия (1999-2019) той натрупа невероятните 47 подиума и 23 победи в TT. Беше и първият, който преодоля бариерата от средна скорост за обиколка от 130 мили в час (209 км/ч.) с Honda Fireblade.

Какво още има в лимитираните 30 бройки.  В допълнение към вече високите спецификации на CBR1000RR-R Fireblade SP, които са в основата на репликата, лимитираното издание на Blade получава пълна реплика на оцветяване, включваща златни детайли и филмова лента, показваща всички ТТ стартове на Джон на Honda. С това репликата е различна от действителния му състезателен мотоциклет, който включваше неговите ТТ стартове с мотоциклети на други производители. Има и логото на неговия спонсор на старт №100.

Има златни ивици на колелата; индивидуално номерирана плоча върху главата; оригинален преден калник от карбон на Honda и карбонов заден къс калник или хугър; капак на задната седалка и висок екран и гуми Metzeler Racetec RR.

При стартиране има екранна анимация „Огнен пръстен“, докато дисплеят се зарежда. Има и лога за 30-та годишнина върху Smart Key и лазерно гравирани върху ауспуха Akrapovic, отбелязващи специалното място на машината в историята на Honda.

И за капак на всичко има подпис на Джон Макгинес върху капака на въздушната кутия. Honda дори предлага възможност за лично предаване на машината на новия собственик от самия Джон Макгинес в Honda Racing UK в Лаут.

Може да се получи и персонализирана постелка за гараж Fireblade, оригинални аксесоари на Honda покривало за вътрешни велосипеди, 3D лазерно гравиран кристал с дизайн на репликата на John McGuinness 100th Start.

 

 

Сподели