Давиде Гуарнери започна с победа в първия кръг от италианския ендуро шампионат. Успешно бе представянето и за останалите двама пилоти от екипа на Honda Racing RedMoto World Enduro – Томас Олдрати и Емануеле Факети.

Състезанието в Пасирано, близо до Бреша, посрещна участниците с изключително лоши метеорологични условия и силни снеговалежи. Надпреварата бе като ендуро спринт с пет различни специални изпитания, повторени четирикратно. Към нея можем да добавим и шейкдауна, в който триото на Honda-RedMoto бе най-бързо.

Давиде Гуарнери спечели класа 250 4T с новия ендуро мотоциклет Honda-RedMoto CRF 250R с електрически стартер. Пилотът зае позитивно шесто място в цялостната позиция. Томас Олдрати при дебюта си в 450 4T в шейкдауна не само диктуваше темпото в класа, но задържа първото място с разлика от повече от 15 сек. от другите състезатели. На самата надпревара в неделя той бе с отлична втора позиция в класа и пета в общото класиране. В клас Junior под 23 години, Емануеле Факети загуби две минути в теста „Ендуро“ заради катастрофа, докато беше втори. Не стигна до подиума, но завърши с добро пети място.

Следващото състезание е първият кръг на световното първенство, насрочено за периода 17-18 март във Финландия.

Сподели