Главната премиера на най-големия мотоциклетен производител в света е завръщането на емоционалното име Transalp под формата на XL750 Transalp.

Наследил духа на своя знаменит предшественик, XL750 Transalp е проектиран да се чувства у дома си навсякъде – в градския трафик в час пик на път до работното място, в дълго туристическо пътешествие, на прашната пътека и на черния път към алпийския проход.

Тази всеобхватна способност е извлечена от напълно новия 755-кубиков редови 2-цилиндров двигател на Honda, съчетал значителна мощност и висок въртящ момент в диапазона от ниски до средни обороти, плюс ангажиращи характер и звук. Пиковата мощност от 67,5 кВт е достижима при 9500 об/мин, а максималният въртящ момент от 75 Нм е наличен при 7250 об/мин.

Електронни помощни средства, работещи чрез Throttle By Wire, позволяват на моториста да избира между 5 режима на каране, за да ползва комбинацията от предпочитана мощност, моторна спирачка и управление на въртящия момент на Honda (HSTC) с интегрирано управление на колелата.

23YM HONDA TRANSALP

Новият двигател е поставен в лека стоманена рамка тип „диамант“, за да предложи лесно и вдъхващо доверие управление във всяка ситуация. За гъвкаво представяне на пътя и поглъщане на неравности извън пътя Transalp е оборудван с вилки Showa 43 мм SFF-CATM USD и заден амортисьор, работещ чрез Pro-Link. 21-инчово предно колело, съчетано с 18-инчово задно, осигурява гъвкавост както на пътя, така и извън него.

Богатият списък със оборудване на Transalp е оглавен от 5-инчов TFT цветен дисплей, който ярко предоставя цялата важна информация и позволява управление на всички системи. Свързването е достъпно както за устройства с Android, така и за iOS чрез системата за гласово управление на Honda Smartphone.

Всички светлини са LED. Мигачите се изключват автоматично и имат технология за сигнал за авариен стоп. Така предупреждават другите участници в движението за внезапно спиране.

Дизайнът на Transalp е разработен в центъра за научноизследователска и развойна дейност на Honda в Рим. Обтекателят и екранът работят заедно, за да осигурят оптимална защита от вятър. Цялостната визия е елегантна, семпла и изчистена.

Transalp ще се предлага в три поразителни цвята: Matt Iridium Grey Metallic, Matt Ballistic Black Metallic и модерна интерпретация на класическия Ross White Tricolour.

23YM XL750 Transalp

 

Сподели