Honda Smartphone Voice Control и Honda RoadSync ще се предлагат стандартно за новите X-ADV, CB1000R,  Forza 750 и като опция за Forza 350

 

Honda Motor Europe обяви наличието на новото приложение Honda RoadSync за мотоциклети. То функционира съвместно с новоразработената система за свързване на мотоциклети и скутери на Honda, системата за гласов контрол Honda Smartphone, за да позволи на мотоциклетистите да се възползват от няколко от най-полезните функции на своя Android ™ смартфон.

Системата за гласово управление на Honda Smartphone се предлага като стандартно оборудване за новите издания на X-ADV, CB1000R и Forza 750, и като опция за скутера Forza 350. Тя позволява на ездачите да контролират своя смартфон чрез безжична Bluetooth® връзка. След като изтеглят приложението Honda RoadSync и свържат своя смартфон (Android и Bluetooth®) с монтирана в каска слушалка (с аудио вход), мотоциклетистите ще могат да се придвижват лесно до любими места и забележителности, да осъществяват и приемат телефонни обаждания, да генерират и отговарят на текстови съобщения (SMS към мобилни оператори, и на други приложения), да слушат музика чрез любимо приложение и да проверяват местната прогноза за времето за деня, а когато използват навигация, прогнозата за времето на тяхната дестинация.

Цялата функционалност на приложението се управлява чрез комбинация от гласово въвеждане и 4-посочен превключвател, разположен на лявото кормило, което позволява на ездача безопасно да съхранява смартфона си в джоба, като да остане напълно свързан.

‘Honda Smartphone Voice Control и Honda RoadSync за мотоциклети

Приложението Honda RoadSync ще бъде налично в цяла Европа. Патентованата технология може да бъде доразвивана и надграждана в бъдеще от Honda.

Допълнителна информация за системата за гласов контрол на Honda Smartphone и приложението Honda RoadSync ще откриете на www.honda.co.uk/HondaSmartphoneVoiceControlsystem.

ФУНКЦИИ НА ПРИЛОЖЕНИЕТО:

НАВИГАЦИЯ

Google Maps осигурява навигационната база за Honda RoadSync. Указанията се дават на ездача чрез гласова комуникация. Могат да се съхраняват 5 предварително зададени любими места. Предвидена е и опцията за задаване на дестинация чрез гласови команди*.

ПОЗВЪНИ

Могат да се съхраняват 5 чести контакта; останалите могат да бъдат избрани чрез гласово търсене *. За входящи повиквания системата съобщава името на контакта, за да го чуе водачът.

СЪОБЩЕНИЯ

Съхраняват се 5 бързи съобщения по подразбиране, които допълнително могат да бъдат редактирани и персонализирани. Ездачите имат възможност за гласово търсене на* контакт, както и да диктуват съобщение, което да бъде изпратено в текстова форма. Входящите съобщения се преобразуват в гласова обратна връзка. Тази функция поддържа и приложенията WhatsApp и Facebook Messenger.

МУЗИКА

Мотоциклетистите могат предварително да изберат любимо музикално приложение (Google Play Music, Spotify, Amazon Music и др.) в настройките на Honda RoadSync, преди да потеглят по пътя си.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

Местната прогноза за времето за деня може да бъде проверена за следващия час, за следващите 3 или 5 часа. При използване на навигация е налична и подробна прогноза за дестинацията на ездача.

* Функцията не е налична за Forza 350.

 

Сподели