Себастиен Бурде от екипа на Dale Coyne Racing with Vasser-Sullivan-Honda завоюва победа в първото състезание за сезона от американските серии Индикар – Firestone Grand Prix на Сейнт Питърсборг. За втора поредна година французинът печели състезанието. Пилотите и  отборите на Honda в сериите Индикар заеха първите 6 позиции в класирането и имат 8 коли в топ 10.

Четирима пилоти на Honda водеха в 105 от общо 110 обиколки на трасето с дължина 1,8 мили по улиците на Сейнт Питсбърг. Без малко в състезанието да стане изненада, тъй като дебютантът Робърт Уикенс от екипа на Schmidt Peterson Motorsports Honda, стартирал от първа позиция, без малко да спечели и  състезанието. В края на надпреварата Уикенс, който е бивш пилот на Mercedes в  DTM, водеше в 69 обиколки. В късен рестарт на 108-ия тур обаче той бе притиснат от Алекс Роси от Andretti Autosport. Двамата пилоти на Honda направиха контакт на завой 1, Уикенс се завъртя и се удари във външната стена. Това бе сигнал за движещия се на 3-а позиция Бурде да атакува и да излезе начело, за да финишира първи на състезанието, което завърши на жълт флаг.

Греъм Рейхъл завърши всички 110 обиколки, за да се изкачи от последното място на старта, тъй като се завъртя на квалификациите до втората позиция на 0.1269 сек. след победителя. Александър Роси овладя завъртялата се след удар с Уикенс кола и завърши на подиума 3-и.  Останалите пилоти на Honda в първата шестица са Джеймс Хинчклиф (Schmidt Peterson Motorsports), Райън Хънтър-Рей (Andretti Autosport) и Скот Диксън (Chip Ganassi Racing). Другите двама пилоти на Honda са Ед Джонс, 8-и в първия си старт за Ганаси и Марко Андрети (Andretti Autosport), класирал се 9-и.

Сподели