Денис Фоджиа с Honda спечели победата в клас Moto3 за Гран при на Сан Марино Мизано – Марко Симончели. С този успех пилотът на Leopard Racing запазва живи надеждите си за титла. Фоджиа се възползва от катастрофата на Романо Фенати (Sterilgarda Max Racing), за да спечели домашна победа и да стъпи на най-горното стъпало на изцяло италианския подиум, асистиран от Николо Антонели (Avintia VR46 Academy) и Андреа Миньо (Rivacold Snipers), също с Honda.

След като за 3-и път стартира от първа позиция в последните си четири състезания, за Фенати изглеждаше, че очаква поредното си безупречно представяне. Италианецът взе холшота в първия завой, отблъсквайки атаката на Антонели. Добри стартове направиха Миньо, Серхио Гарсия и Дарин Биндер (Petronas Sprinta Racing) с Honda. Фоджиа се нареди на трето място след първите завои.

Имаше битки по цялата колона. През следващите няколко обиколки Фенати продължи да увеличава разликата с останалите. Преднината му беше почти две секунди. Очакваше се, че италианецът ще се бори за втора победа за сезона, но катастрофира в 15 -ата обиколка. Той водеше с 2,6 сек., но загуби контрол над предницата си на левия завой 15.

Изведнъж битката на подиума се превърна в победа, когато Фоджиа бе пред Миньо и Биндер. Тримата воюваха с преследващите ги Гарсия, Масия и Антонели. Преднината на Фоджия бе неоспорима, който диктуваше темпото със своят мотоциклет Honda. Битката на подиума беше жива. Антонели преоткри ранното си темпо, за да изпревари Масия и Гарсия, а след това задмина и Миньо на предпоследната обиколка, като прати сънародника си на 3-о място. И така първите трима стъпиха на подиума след сензационна битка, като Гарсия, Масия и Биндер го пропуснаха. Те заеха местата до 6-о място.

Сподели