Пилотът на Del Conca Gresini Moto3 Хорхе Мартин с Honda спечели втората си победа за сезона. Това се случи в третия кръг от шампионата на пистата в Остин за Гран При на Америкас.  Той изгради перфектна стратегия и финишира пред Енеа Бастианини (Leopard Racing), също с Honda. Трети стана Марко Безеки (Redox PruestelGP), който бе на върха на подиума в предишния кръг в Аржентина.

Мартин взе холшота, като излезе напред от първа позиция. Съотборникът му Фабио ди Джанантонио атакува от втора редица, като излезе втори. Състезателите се наредиха като на влакче – Мартин, „Диджия“, Арон Канет (Estrella Galicia 0,0) и Денис Фоджия (Sky Racing Team VR46), които започнаха битка в челото. Ди Джанантонио изпревари съотборника си, но Фоджия атакува и задмина и двамата пилоти на Del Conca Gresini Moto3. После Марко Безеки направи рейд и започна дуел с Фоджиа, като поведе.

Мартин обаче показа тактиката си и пет обиколки преди финала излезе начело и отвори преднина пред Бастианини. Последният даде газ, но Мартин не се предаде и продължи да върви напред, за да спечели втората си победа. Бастианини задържа второто място, въпреки натиска на Безеки в последния сектор. Ди Джанантонио отвори повече завоя и излезе извън пистата в последния завой. Безеки обаче запази позицията си и взе втори пореден подиум. Миньо стана 4-и, като пресече финала само с 14 стотни пред „Диджиа“.

 

Сподели