Team LCR официално показа своите сателитни мотоциклети Honda за сезон 2024 в MotoGP. Това стана в присъствието на новака в екипа Йохан Зарко и Такаки Накагами.

Както беше в предишните години, LCR Honda избра разделен подход с ливреите си за MotoGP през 2024 г. Eдната от двете машини Honda RC213V носи цветовете на Castrol, а другият мотоциклет носи подкрепата на японската петролна компания Idemitsu.

LCR разкри първия от двата си мотоциклета, носещ познатия зелен, бял и червен трикольор на Castrol. Зарко също се появи официално в екипировката на отбора за 2024 г.

Зарко и Honda RC 213V в цветовете на Castrol
Зарко и Honda RC 213V в цветовете на Castrol

Вторият мотоциклет, поддържан от Idemitsu, който отново ще бъде управляван от Накагами, беше разкрит по-късно следобед в онлайн презентация.

И двете ливреи са леко променени в сравнение с предишни години, като моторът на Зарко вече включва шарка на ивици. LCR постигна единствената победа на Honda за сезон 2023 в MotoGP на Circuit of the Americas в Остин. Това стана след зашеметяващо представяне на Алекс Ринс.

Мястото на Ринс в LCR беше поето от Зарко, който се присъедини към Honda тази година след тригодишен престой в Ducati. Французинът най-накрая спечели първата си победа в MotoGP на Филип Айлънд през 2023 г. след 19 подиума. Опитът му ще бъде полезен, за да помогне на Honda да се насочи към челните редици на шампионата.

33-годишният Зарко, участва в три състезания за LCR Honda след раздялата си с KTM по средата на сезона през 2019 г. Той се завръща, за да поеме мотора Castrol на LCR в екипа на Лучо Чекинело. Зарко има двугодишен договор с HRC. Зарко беше 16-и най-бърз, но на 1,3 секунди от върха по време на теста Сепанг.

Накагами, междувременно, осигурява приемственост в единствения сателитен отбор на японския производител, докато навлиза в своята седма година на състезанията. Японският ездач беше вторият най-добре представящ се ездач на Honda в класирането за 2023 г., само зад шесткратния шампион Марк Маркес на фабрично въведения RC213V, с 56 точки от 20 състезателни уикенда.

Хакаки Накаками с Honda RC 213 VIdemitsu
Хакаки Накаками с Honda RC 213 VIdemitsu

32-годишният японец е с HRC от рекордния за тима сезон 2019 г. с Марк Маркес. Накагами бе 10-и с  две четвърти места през 2020 г.. Това бе най-силната му година. Накагами обаче е единственият постоянен състезател на Honda, неконтузен през миналия сезон.

И Зарко, и Накагами ще участват в последния предсезонен тест следващата седмица в Катар, преди кампанията за 2024 г. да започне в близкоизточната нация на 10 март.

 

Сподели