Осемкратният световен шампион Марк Маркес ще пропусне както предстоящата Гран при на Валенсия, така и след сезонните тестове на Херес. Това съобщиха от екипа на Repsol Honda. Причината е, че лекарите са му забранили да се състезава, той като има проблем със зрението.

Здравословният проблем на пилота на Repsol Honda се появи след тренировъчен инцидент по време на офроуд каране, част от подготовката му за Гран при на Алгарве. Марк пропусна състезанието. След като почива у дома и след медицински преглед миналия вторник, Маркес продължава да се чувства зле и страда от проблеми със зрението, известни като диплопия.

От екипа на Repsol Honda обявиха: „Пилотът на Repsol Honda Team няма да участва в Гран при на Валенсия този уикенд, нито в теста IRTA на Херес, насрочен за 18 и 19 ноември. След като Марк Маркес премина през медицински преглед в клиниката Dexeus в Барселона миналия вторник, при който беше оценен след падане, докато тренира с кросов мотоциклет, пилотът си почива в дома си в Сервера.

През тези почивни дни, Марк продължи да се чувства зле и да страда от проблеми със зрението. Затова този понеделник го посети офталмологът д-р Санчес Далмау в Hospital Clinic de Barcelona, ​​който го прегледа и направи изследванията, които откри нов епизод на диплопия.“

Д-р Санчес Далмау: „Изследването, извършено на Марк Маркес след инцидента, потвърди, че той има диплопия и е разкрил парализа на четвъртия десен нерв с участие на десния горен кос мускул. Избрано е консервативно лечение с периодични актуализации, което да следва клиничната еволюция. Този четвърти десен нерв е този, който вече беше ранен през 2011 г.“

Самият Маркес също се обърна към социалните медии, за да изрази разочарованието си от новината.

 

Сподели