Сезон 2019, който започва този уикенд на пистата Лосаил в Катар, отбелязва 25 години от сътрудничеството на HRC и компанията Repsol. Отборът, превърнал се в икона е готов за участие в още една състезателна година с двама шампиони.

112 дни след Гран при на Валенсия, MotoGP стартира под прожекторите на пистата в Катар.  През  2019 г. отборът на Repsol Honda посреща 5-кратният световен шампион Хорхе Лоренсо. Заедно с Марк Маркес те ще отпразнуват и 25-годишното партньорство между Repsol и HRC.

За четвърт век на състезания във висшето ниво на мотоциклетния спорт, Repsol и Honda спечелиха 14 световни титли, 168 победи, 427 подиума, 177 първи позиции и 182 най-бързи обиколки. С 12 световни титли, Маркес и Лоренсо са най-успешният дует в един тим в MotoGP през този сезон. Това е още една страница в славната история на екипа на Repsol Honda.

Операцията на рамото през декември, която претърпя Марк Маркес е едно от най-сериозните предизвикателства в кариерата му. След стотици часове, прекарани във физиотерапия, световният шампион вече е във форма и е готов за състезанието в Катар. След двете тестови сесии на пистите Сепанг и Лосаил, той  се чувства добре и в кондиция на своя мотоциклет Honda RC213V. След като влезе във висшия клас през 2013 г., Маркес никога не е финиширал извън топ 5 в Катар.

На трасето в Лосаил, Хорхе Лоренсо ще направи състезателния си дебют с цветовете на Repsol Honda. След като подобри времето си за обиколка на трасето с 2.437 сек., Лоренсо продължава своята адаптация към Honda RC213V. Лоренсо отсъстваше на тестовете в Сепанг, поради фрактура на ладиевата (скафоидната) кост на китката. Сега обаче ще бъде първият му състезателен уикенд с Honda. На пистата Лосаил той има 6 победи и 5 подиума от 15 участия. Затова Лоренсо се чувства силен на това трасе.

 

Сподели