Пилотът на Team HRC Тим Гайсер спечели пета поредна победа в световния шампионат MXGP. Той спечели Гран При на Германия на трасето в Тойшентал. Той постегна 9-а поредна победа в последните 10 манша и 12-а за този сезон. Така той увеличи преднината си във временното класиране в шампионата MXGP на 83 т. до най-близкия си съперник.

За Гайсер всичко върви много добре в сегашния шампионат.  Той направи още една впечатляваща двойна победа. Със своят мотоциклет Honda CRF450RW словенецът взе холшота и контролираше двете надпревари от старта до финала.  Тим натрупа огромна преднина, която в края на всеки манш се увеличаваше на повече от пет секунди. Докато другите се опитваха да се адаптират към ронливата повърхност на твърдото трасе, Гайсер запази контрола си от началото до финала с голяма преднина.  Пилотът на Honda показа добра скорост във всеки път, когато излизаше на трасето, като правеше най-бързите обиколки. Всяка от тях бе по-добра със секунда от предишната.

След като спечели и втория манш, той има преднина от 83 т. в MXGP. Това стана с поредица от добри резултати, с които спечили 240 т. от възможните 250. Докато следващият кръг в Палембанг, Индонезия е неизвестна величина, то в следващите състезания в Семаранг, отново в Индонесия, а след това и Локет, Чехия, трябва да отговарят на неговия стил и му дават възможност да увеличи още повече преднината си по битката за титлата.  Следващият старт, 11-и от шампионата, в Индонезия е на  6-7 юли.

Сподели